Bourgondisch groepsarrangement in Kasteelstad s-Heerenberg - Ontdek de Historie!

Bij dit bourgondisch groepsarrangement in s-Heerenberg is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie of thee
  • Rondleiding door Kasteel Huis Bergh
  • Zelf een munt slaan 
  • Spare-ribs en ander bourgondisch eten en drinken

Prijs: vanaf € 41,00 p.p bij een minimale deelname van 10 personen. 

Optionele activiteit: Workshop Schermen

Onder professionele begeleiding leert u tijdens de workshop de schermsport te ervaren. U en uw gezelschap krijgen beschermende kleding, schermmasker en wedstrijdsabel. Gezamenlijk kunt u de meest gebruikte aanvals-en verdedigingstechnieken met elkaar oefenen. Korte uitleg en oefeningen worden met elkaar afgewisseld en na circa 1 uur kunt u met elkaar sparen. Laat na 1 uur zien dat u de beste bent in het duel! Vraag naar de mogelijkheden.

De prijs voor de workshop schermen is per persoon: € 29,75 

De prijs van dit Bourgondisch Groepsarrangement in 's-Heerenberg is geldig tot 31 december 2022.

Bourgondisch genieten in s-Heerenberg

s-Heerenberg staat bekend om haar rijke historie. Ontdek samen met uw gezelschap de historie van de stad tijdens een rondleiding door Kasteel Huis Bergh en sla zelf een munt. De dag wordt afgesloten met bourgondische spare-ribs - De beste uit de regio!

 

Programma

  De dag zult u starten met een kopje koffie of thee in ons sfeervolle eetcafe. Na het genoten te hebben van een kopje koffie of thee wandelt u samen met uw gezelschap naar Kasteel Huis Bergh. In Kasteel Huis Bergh krijgt u een rondleiding door het kasteel en ontdek u meer over de rijke historie van 's-Heerenberg. 

  Nadat u het kasteel heeft bewonderd, kunt u zelf een munt slaan onder begeleiding van een muntmeester in het muntgebouw. Het muntgebouw ligt naast het kasteel. U heeft na het verrichten van inspanning een heerlijk diner verdiend. Geniet samen met uw gezelschap van onze overheerlijke spare-ribs.
  Voorbeeld programma13:30 uur Ontvangst moet koffie in ons sfeervolle eetcafe
  14:00 uur Rondleiding door Kasteel huis Bergh
  15:30 uur Muntslaan in het Muntgebouw
  16:30 uur Borrel (excl.)
  17:30 uur Bourgondisch genieten met onze heerlijke spare-ribs

  Alles is op loopafstand van ons eetcafe.

Sfeervol eetcafé

Het sfeervolle eetcafé bevindt zicht in het sfeervolle historische gedeelte van Kasteelstad ‘s-Heerenberg.

Op het terras is het in de zomerdag heerlijk toeven, in het voorjaar lekker in het zonnetje en als het warm is zorgen de bomen en grote parasol voor de benodigde schaduw. Geniet van een kop Italiaanse Manetti koffie met gebak van de befaamde Dudok, een heerlijke lunch of een lekker hapje bij uw biertje of wijntje.

Mocht u een avondje willen stappen bent u bij ons op het juiste adres, regelmatig organiseren wij een avond met DJ, band of een thema avond.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • wifi

Onze partner

Geniet van de historische stad s-Heerenberg

Dit cafe, restaurant en zalencentrumis gelegen in het historische centrum van s-Heerenberg. s-Heerenberg wordt ook wel de Kasteelstad genoemd. Geniet op de warme dagen op het terras van de zon en iets lekkers en bewonder de historische stad. In het café zalencentrum ligt het Stadsmuseum. Het museum verzorgt het hele jaar door diverse rondleidingen en lezingen. Binnen enkele minuten bent u na het oversteken van het Museumplein bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de naastgelegenheden kerken. Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken zijn zeker een bezoek waard!

Trouwen of iets te vieren?

Dezel locatie heeft een zalencentrum waar u een feest kunt geven. De grote zaal heeft plaats voor maximaal 300/500 personen. DJ's en bands kunnen op het podium hun hart ophalen en er een onvergetelijke avond van maken. In de kleinere zalen kunnen feesten/partijen worden gegeven voor 20 personen, maar ook voor 120 personen. In het grotje kunt u samen met een gezelschap van 20 personen tot maximaal 100 personen het dak er laten afgaan. Het grotje heefteen dansvloer waarop u heerlijk kunt dansen en is voorzien van sfeerverlichting. Feesten/partijen kunnen voorzien van een heerlijk buffet. Gaat u binnenkort trouwen? Uw mooiste dag kan compleet worden ingevuld, van de trouwceremonie, een uitgebreid dinner of buffet tot een spetterend feest.

Catering

Bij het organiseren van een feest komt veel kijken, denk maar aan het regelen van een locatie tot aan de catering. Wij nemen dit graag uit handen en zij verzorgen de catering op locatie. Bij de catering heeft u de keuze uit een buffet, barbecue, koude of warme hapjes, drankjes en zelfs meubilair en glaswerk kan worden verzorgd. Tevens levert de Gracht maatwerk waarbij uw wensen in acht worden genomen. Heeft u geen zin om tijdens de feestdagen te koken? Wij bieden rundvleessalades en puddingen aan om uw feestdagen compleet te maken! Wij leverenaan huis het door u uitgekozen buffet. De buffetten lopen uiteen van een buffet met koude en warme gerechten, hapjesbuffet tot aan een winterkostbuffet.

Ligging

Steek het museumplein over en u bent binnen enkele minuten bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken. Kasteel Huis Bergh is adembenemend kasteel dat wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. Luister naar de verhalen over de rijke historie en bewonder de kunstverzameling. Bij Kasteel Huis Bergh ligt de Munt, ook wel het muntgebouw genoemd en is het enige muntgebouw dat nog bestaat. In het muntgebouw kunt u onder leiding van een muntmeester zelf een munt slaan. 's-Heerenberg heeft twee kerken, namelijk de Pancratiuskerk en de Protestantse kerk. De Pancratiuskerk is te herkennen aan zijn neogotiek en de vele glas in lood ramen. De Protestantse kerk wordt omgeven door de slotgracht aan de ene zijde en aan de andere zijde ligt het kerkhof. In de kerk hangen drie klokken die gemaakt zijn door Meester Geert van Wou.